Har du munherpes?

Många människor dras med munsår som återkommer då och då utan att ha en aning om att det kan vara munherpes de har. För att vara säker, kan du köpa ett http://klamydiatest.net/alla-tester/herpespaket/ så får du snabbt besked. Även om åkomman inte är så farlig är det besvärligt att ha munsår och man vill inte vara den som spridit en smitta till andra! Köp ett test så att du är säker.

Symtom på munherpes
Oftast börjar besvären med att det kan klia på läppen utan att något syns. Ganska snabbt utvecklas klådan till en liten blåsa som sedan kan spricka. Det är då det smittar som mest och man ska undvika att kyssa andra eller dela matvaror och liknande, medan denna process pågår. Som tur är finns olika salvor och munplåster som är bra att använda och som kan förkorta den något plågsamma processen.

En mycket vanlig sjukdom
Med tanke på att munherpes är en mycket vanlig sjukdom och även är besläktad med sjukdomen könsherpes, är det mycket viktigt att man tar tester vid minsta fundering på om man har åkomman. Det finns också risk för att herpes kan spridas mellan mun och genitalier så man ska vara extra försiktig oavsett vilken variant av smittan man har. Ingen vill smitta någon annan så skydda både dig själv och andra genom att ta ett test och sedan skaffa rätt medicin.